کد خبر 1307646
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۵
آیا طرف‌های غربی برای توافق در وین اراده دارند؟

درحالی که مذاکرات دیپلماتیک در وین برای دست‌یابی به یک توافق نتیجه‌گرا به صورت فشرده در جریان است، اقدامات طرف‌های غربی حسن نیت آن‌ها را در مذاکرات زیر سوال می‌برد.

به گزارش مشرق، واقعیت این است که در مذاکرات سه روز گذشته بهانه‌های تکراری از طرف‌های غربی، برای وقت‌کشی، تطویل و بهانه‌گیری‌های بچه‌گانه گرفته شده است. پیش از آغاز دور جدید مذاکرات رسانه‌های غربی همسو با سیاست‌های کاخ سفید و رژیم صهیونیستی ترکیب هیات ایرانی را که متشکل از جمعی از برجسته‌ترین کارشناسان ایران در حوزه‌های مختلف حقوقی، بانکی و انرژی است، آماج حملات قرار داده و ادعا کردند که ایران نه برای مذاکره که به منظور بهانه‌تراشی و ترک میز مذاکرات آماده است.

در همین پیوند سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران توضیح داد که اعضای هیات ایرانی در مذاکرات وین صاحب نظر و کسانی هستند که در مورد توافق نهایی مورد مشورت قرار می‌گیرند. وی با بیان اینکه هیات مذاکره‌کننده با عزم و اراده جدی وارد وین شده و به گفت و گوهای نتیجه بخش فکر می‌کند، گفت: اگر تیم طرف مقابل برای اطمینان از رفع تحریم‌های فراسرزمینی وارد مذاکرات شود، آن وقت مذاکره در مسیر درستی قرار دارد.

دوشنبه گذشته علی باقری که رییس هیأت ایرانی را در مذاکرات وین برعهده دارد در جلسه افتتاحیه ضمن تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران، بر لزوم لغو تمامی تحریم‌های غیرانسانی و قهرآمیز آمریکا علیه ملت ایران تأکید و تصریح کرد که ضروری است مسئله رفع تحریم‌ها در اولویت نخست گفت‌وگوها قرار گیرد. رئیس هیأت ایرانی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در عمل پایبندی خود به تعهداتش را نشان داده است، بر عزم و اراده جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به تفاهمی عادلانه که تأمین‌کننده منافع مشروع ایران باشد، تأکید کرد.

باقری با اشاره به ادعای برخی طرف‌های غربی برای احیای برجام تأکید کرد تا زمانی که کارزار فشار حداکثری آمریکا نفس می‌کشد، احیای برجام سخن گزافی بیش نیست.  در این نشست که در فضایی حرفه‌ای و جدی برگزار شد، توافق شد که مذاکرات در چارچوب دو کارگروه رفع‌تحریم ها و مسائل هسته‌ای بین کارشناسان پیگیری شود.

صحبت‌ها و مواضع جمهوری اسلامی ایران به حدی روشن و قاطعانه مطرح شد که انریکه مورا معاون دبیر کل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا در پایان جلسه به خبرنگاران گفت که ایران در مورد رفع تحریم‌ها مصمم به میدان آمده است.

سه‌شنبه گذشته کارشناسان ایرانی در گفت‌وگو با گروه ۱+۴ و اتحادیه اروپا پیشنهادات تازه‌ای را در خصوص نحوه پیشبرد گفت‌وگوها ارائه کرده و بار دیگر بر موضع اساسی تهران مبنی بر لزوم رفع مؤثر تحریم‌ها علیه ملت ایران تأکید کردند.

هم زمان رسانه‌های غربی با خبرسازی و اظهارنظرهای خاص تلاش تازه‌ای را برای تاثیر گذاری در روند مذاکرات آغاز کردند. خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات‌های اروپایی گزارش داد که ۷۰ تا ۸۰ درصد پیش‌نویس مربوط به توافق ازسرگیری اجرای برجام از دور قبل آماده است و قدرت‌های جهانی منتظرند که تائید ایران را برای ادامه مذاکره در این رابطه دریافت کنند.

این درحالیست که هیات جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که برای دست یابی به توافق به وین آمده و کم وکیف هرگونه پیش‌نویس در چارچوب دو کارگروه رفع تحریم و مسائل هسته‌ای قابل پیگیری است. اینکه دولت جدید نسبت به برخی از بخش‌های پیش‌نویس دور قبل نکاتی دارد و نباید ملاک ارزیابی گفت‌وگوها قرار گرفته و اصل، مذاکره برای دستیابی به متن مورد توافق است.

اما دیروز با تشکیل جلسه کارگروه مسائل هسته‌ای، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با انتشار گزارشی درمورد پیشرفت‌های اتمی ایران، بار دیگر این سازمان را برخلاف اصول حرفه‌ای ابزار سیاسی طرف‌های غربی برای اعمال فشار علیه ایران قرار داد. رافائل گروسی سپس در مصاحبه‌ای با فرانس۲۴ ادعاهای غیرسازنده درمورد فعالیت‌های غنی‌سازی در ایران مطرح و تلاش کرد تا در تغییر مسیر مذاکرات اثرگذار باشد.

در همین حال سرپرست و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین گفت: گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص فعالیت‌های هسته ای کشورمان یک گزارش فنی معمول به روز رسانی در خصوص اقدامات انجام شده ای است که ایران بر اساس رویه معمول به اطلاع آژانس رسانده است.

محمد رضا غائبی عصر افزود: آژانس ضمن انجام راستی آزمایی منظم خود در خصوص آنها به اعضای خود اطلاع رسانی کرده است. این دیپلمات کشورمان بیان داشت که ایران گازدهی به سانتریفیوژهای IR-۶ را در فردو برای تولید هگزافلورید اورانیوم با غنی ۲۰ درصد را آغاز کرده و به آژانس اجازه داده است تا راستی آزمایی خود در این سایت را افزایش دهد.

اما رسانه‌های غربی دیشب به نقل از منابع دیپلماتیک موج جدیدی را درباره نزدیک شدن به پایان مذاکرات به راه‌انداخته و ادعا کردند که زمان بازگشت به پایتخت‌ها برای گفت‌وگوهای بیشتر فرا رسیده است.  وزیر امورخارجه کشورمان در همین پیوند گفت: مذاکرات وین با اولویت اساسی رفع تحریم ها و با جدیت جریان دارد. اگرغرب حسن نیت نشان دهد، توافق خوب در دسترس است.

«حسین امیرعبداللهیان» با انتشار پیامی در حساب توییتری خود تاکید کرد که  هیات ایرانی مذاکراتی منطقی، قوی، متین و نتیجه محور را دنبال می کند.  وزیر امورخارجه یادآورشد که با مذاکره کننده ارشد کشورمان در ارتباط روزانه هستیم. مذاکرات کارشناسان هم تداوم دارد.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۶:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۱
    0 0
    درخواست ما از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل زیر است: 1- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد. 2- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند. 3- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند. 4- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. 5- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. 6- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. 7- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، جمع آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. 8- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن ها از منطقه و عدم حمایت آن ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. 9- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند. 10- مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرار داد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. 11- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس